Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@16:01:42 GMT

۱۳ آبان؛ چراغ بیداری راه آینده سازان کشور

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۸۵۵۹۹

۱۳ آبان؛ چراغ بیداری راه آینده سازان کشور

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا،  این روز بزرگ تاریخی را می توان روز نشاط و شادمانی جبهه حق و روز مرگ بر مستکبران و جنایت پیشگان و یکی از آن روز های خدایی و ایام الله نورانی ملت ایران دانست که با دستان با برکت دانش آموزان و دانشجویان تربیت یافته مکتب امام خمینی(ره) بزرگ ترین لانه جاسوسی را مقتدرانه فتح شد تا جهانیان بدانند فرزندان این ملت مستکبران زورگو را به زیر گام های استوار خود می برند و برای همیشه به زباله دان تاریخ می فرستند و هرگز جبهه شیطان در برابر قدرت الهی جبهه حزب الله توان رویارویی نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۳ آبان ماه روز دانش آموز و همچنین روز ملی مبارزه با استکبار جهانی به دلیل سه اتفاق در اذهان دانش آموزان و عموم مردم ماندگار شده است. در واقع روزی که دلاوری و از جان‌گذشتگی نوجوانان و جوانان تا نسل‌ها بعد هم فراموش نشدنی بود.

عده‌ای از دانش‌آموزان مبارز و بیدار در آبان ۱۳۵۷ علیه رژیم پهلوی برخاستند و جان خود را راه کشور تقدیم کردند. هرچند که تلخی واقعه کشتار جمعی دانش‌آموزان تهرانی پس از سال ها هنوز هم حس می شود اما نقش تاثیرگذار و مقاومت این عزیزان در پیروزی انقلاب اسلامی گرامی و مبارک است.

۱۳ آبان همچنین سالروز تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه در سال ۱۳۴۳ و تسخیر سفارت آمریکا (لانه جاسوسی) در سال ۱۳۵۸ است. این روز تاریخی به نام روز بسیج دانش آموزی و استکبار ستیزی نام گذاری شده است.

تاثیرگذاری اعتراض و مقاومت دانش آموزان در روند پیروزی انقلاب اسلامی سبب شد تا علاوه بر روز دانش‌آموز به عنوان روز مبارزه با استکبار جهانی هم نامگذاری شود و هرساله دانش‌آموزان با شور و شعف بسیار در مراسم‌های مختلفی حضور یابند.

البته تاثیرگذاری جانفشانی‌های دانش‌آموزان در سرنوشت کشور تنها به مبارزه در راه پیروزی انقلاب اسلامی نبوده و بسیاری از جوانان جان خویش را در هشت سال جنگ تحمیلی نیز برای دفاع از کشور و هموطنان خود اهدا کردند. وجود ۳۶ هزار شهید دانش‌آموز به خوبی می تواند گواهی برای دلاوری و قدرت دانش آموزان باشد.

گرامیداشت‌هایی به این مناسبت نه تنها جایگاه والا و توانمندی‌های  دانش‌آموزان را به آنها یادآور می‌شود، بلکه آنها را از تاریخی مهم و تاثیرگذار در سرنوشت کشور و مفاهیمی مانند استکبار و مقاومت نیز آگاه می‌کند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در باره این روز فرمودند: ۱۳ آبان هر سال، فصل تجدید بصیرت انقلابی و ابلاغ پیام رسای ملت ایران در مبارزه همیشگی و دائمی با استکبار جهانی و صهیونیزم پلید است.

ایشان تاکید کردند: «جوان‌های عزیز! اسناد درس‌آموز لانه‌ جاسوسی را بگیرید و بخوانید، دانشجویانی که آنجا را گرفتند و فهمیدند که لانه‌ جاسوسی است با زحمت زیاد آن را استحصال کردند، اینها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در هنگام اوج نهضت و پیروزی انقلاب دائم درحال توطئه علیه جمهوری اسلامی بوده‌اند.

به همین دلیل اهمیت روز ۱۳ آبان،  هرساله آیین زنگ ملی مبارزه با استکبار جهانی به صورت همزمان در مدارس سراسر کشور برگزار می‌شود و در نهایت زنگ مبارزه با استکبار نیز نواخته می‌شود.

هرچند که در ۲ سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، برنامه‌های مربوط به روز دانش‌آموز به صورت نمادین و در بستر شبکه شاد برگزار شد اما امسال پس از انجام حداکثری واکسیناسیون قرار است برخی از برنامه‌ها ازجمله راهپیمایی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود.

امسال به دلیل این که ۱۳ آبان مصادف با روز پنجشنبه و تعطیلی مدارس بود، زنگ استکباز ستیزی ۱۲ آبان ماه به صورت نمادین در سراسر کشور نواخته و در شبکه‌های مجازی و شاد پخش شد.

علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش درخصوص اهمیت روز ۱۳ آبان ماه در مراسم نواختن زنگ استکبارستیزی اظهار داشت: دانش آموزان با روحیه استکبار ستیزی در روز ۱۳ آبان مقدمات پیروزی انقلاب را مهیا کردند.

وی ادامه داد: تعابیر بسیار امام راحل از این روز ارزشمند نشان از اهمیت این واقعه دارد. شهدای معلم و دانش آموزی که افتخار آفریدند، امروز تنها یادشان را گرامی نمی داریم و قدردان نیستیم، بلکه امروز با راهی که آنها آغاز کردند و ادامه دادند، پیمان می بندیم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: کار بزرگی که شهید فهمیده و دانشجویان راه امام راحل انجام دادند، باید ادامه یابد. وقایعی مهم شهادت دانش آموزان به ویژه تسخیر لانه جاسوسی پیام‌های بسیاری برای جهان و دستاوردهای بسیاری برای انقلاب داشته است.

کاظمی افزود: در این روز توطئه‌ و جنایات آمریکا را باید به نسل جدید نشان داد؛ چرا که روحیه انقلابی در گرو استکبار ستیزی است.

وی تصریح کرد: یکی از وظایف وزارت آموزش و پرورش در نظام تعلیم و تربیت این است که روحیه استکبارستیزی را در دانش آموزان زنده نگه دارد، در واقع این جریان به پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی کمک کرده است.

دانش آموزان کشور امروز درکنار دیگر اقشار مردم بصیر انقلابی در مراسم بزرگداشت یوم الله ۱۳ آبان شرکت می کنند.

برچسب‌ها روز دانش آموز روز سیزدهم آبان دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز دانش آموز روز سیزدهم آبان دانش آموزان روز دانش آموز روز سیزدهم آبان دانش آموزان مبارزه با استکبار استکبار جهانی پیروزی انقلاب انقلاب اسلامی روز دانش آموز دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۵۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ توصیه رهبر معظم انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟

خلاصه بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار که صبح چهارشنبه ۱۲ اردیبهش ۱۴۰۳ برگزار شد، به این شرح است:

- پیشرفت،‌ امنیت، سلامت، علم و تحقق همه ارزش‌های انسانی و اسلامی در کشور در گرو وجود نیروی انسانی مناسب است که این کار عظیم برعهده آموزش‌وپرورش است.

- ترمیم سند تحول با استفاده از نخبگان داخل و خارج آموزش‌وپرورش، باید مستمر ادامه یابد.

- توانمندسازی معیشتی و مادی معلمان همیشه مورد تأکید بوده و اکنون نیز هرچه ممکن است باید در این زمینه تلاش شود.

- معلم از نیروی معنوی و عشقی که در وجود هر انسانی به تعلیم و تربیت وجود دارد، استفاده کند و با بهره‌مندی از ملزومات، نیازها و تجربیات، شغل پرمرتبت معلم را قوام و استواری و استحکام دهد.

- نیت، روحیه، انگیزه و درک حقیقی از «معلمی»  لازمه پرورش نسل‌ نو است.

 - تقویت مراکز تربیت معلم لازمه دستیابی جامعه معلمین به سطح تراز است.

- دانشگاه فرهنگیان و دیگر مراکز تربیت معلم باید کاملاً تقویت شوند.

- صرف توجه معلم به مسائل پرورشی کافی نیست و باید مجموعه‌ای، متولی این مسئله بسیار مهم باشد.

- جلوگیری از ایجاد و شیوع آسیب‌های اجتماعی جزو توقعات از جوانان است.

- در خود مدارس آسیب‌های اجتماعی وجود نداشته باشد که این جزو وظایف معاونت پرورشی است.

- تبیین صحیح مسائل بنیادی کشور و نظام برای نوجوانان و جوانان، وظیفه دیگر معاونت پرورشی است.

- دانش‌آموزان، جوانان و نوجوانان باید از منطق و عقلانیت سیاست‌ها و رفتار نظام باخبر باشند و بدانند پشت شعارهای  «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیلِ» ملت چه منطقی نهفته است و چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشورها و دولت‌ها نیست.

- ثبات مدیریتی در آموزش و پرورش مهم است.

- در مدیریت‌های سطح بالا تا متوسط تأکید بر ثبات دارم تا بتوان برنامه‌ها و کارهای مهم را دنبال کرد.

- الگوسازی و معرفی نمونه‌های برتر معلمان ضروری و شوق‌آفرین است.

- معلم باید در کنار علم‌آموزی، انگیزه، همت، اعتماد به نفس و شوق به درس و کار هم به دانش‌آموز بدهد تا ظرفیت‌های درونی او شکوفا شود.

- «دادن نگاه ملی به دانش‌آموز» انتظار دیگر است، یعنی دانش‌آموز بداند که تحصیل و کلاس درس قطعه‌ای از حرکت عمومیِ پیشرفت و جزیی از ماشین عظیم پیش‌برنده کشور و نظام است.

- «امیدآفرینی» ، «تشویق دانش‌آموزان به فعالیت‌های اجتماعی» و همچنین «مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان»، توصیه‌های دیگر رهبر انقلاب به معلمان بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها
  • نقش مهم معلمان در ساختن آینده جامعه
  • تلاش استکبار جهانی برای فراموشی مساله غزه بی‌نتیجه است
  • معلمان الگوی خوبی برای دانش آموزان باشند
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • فیلم| روایت دیدار آینده‌سازان با رهبر انقلاب
  • اهدای ۱۴۶ بسته معیشتی به مدرسه استثنایی پارسا در سنندج
  • ۲۰ توصیه رهبر معظم انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟
  • ۲۰ توصیه رهبر انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟
  • معلمان مدیران تراز انقلاب تربیت کنند